Bewustwording en groei: daar ga ik voor!

Dit kan op verschillende aspecten van het leven betrekking hebben, waardoor een differentiatie aan typen coaching is ontstaan.

Ik richt mij liever op de rode draad in het type coachingsvraagstukken waarin ik gespecialiseerd ben. En dat is omgaan met veranderingen. De verandering kan gericht zijn op:

 • loopbaan | werk
 • leven
 • vader of moeder worden
 • (persoonlijk) leiderschap

Ieder van ons reageert anders op een naderende of gaande verandering, waarbij de impact veelal wordt bepaald door de richting van de verandering: komt deze van buitenaf of van binnenuit? De coaching is niet gericht op het verkrijgen van controle over het proces, maar op het creëren van bewustwording en regie. Hierbij is de bewustwording gericht op de het verkennen van de bron en de automatische manier van reageren. En regie ontstaat wanneer je bewust de keuze maakt hoe om te gaan met de situatie waarin jij je bevindt in plaats van de automatische piloot leidend te laten zijn.

Mijn doelgroep is breed en bestaat uit: JOU! En jij kunt zijn: man, vrouw, manager, medewerker, vader, moeder

Je kunt bij mij terecht voor individuele coaching, maar je kunt ook deelnemen aan opstellingenavonden.

LOOPBAANCOACHING

Mijn grootste pijler bestaat uit loopbaancoaching. Misschien wil jij, terwijl je dit leest, op het gebied van werk van A naar B. Dan spreken we van een loopbaan- of outplacementvraagstuk. Het verschil is dat je bij loopbaanoriëntatie op basis van een nieuwsgierigheid, onvrede of ontwikkeling wilt kijken wat de mogelijkheden voor je zijn op het gebied van werk. Bij een outplacementvraagstuk speelt vaak een (naderende) boventalligheid of ontslag een rol en is het dus niet alleen belangrijk te weten hoe de volgende stap eruit kan zien, maar ook hoe je die doelbaan krijgt!

In tijden van economische onzekerheid kun je in de situatie komen dat je op zoek moet naar een nieuwe baan en hopelijk krijg je hier begeleiding bij aangeboden. In sommige gevallen is het mogelijk om zelf op zoek te gaan naar een coach die jou kan begeleiden in jouw zoektocht. Daarnaast is het dus ook mogelijk dat je al langere tijd hetzelfde werk doet en van binnen merkt dat het tijd wordt voor de volgende stap. Maar je weet niet goed hoe die volgende stap eruit ziet. Ik kan je in een loopbaantraject of enkele loopbaansessies verder helpen.

Mijn visie is dat je bij het maken van keuzes in je loopbaan niet automatisch uit moet gaan van je laatste functie of wat je tot nu toe hebt gedaan. Er is een veel waardevoller basis, graag neem ik je mee in dit gedachtengoed.

Vragen die centraal staan in zowel loopbaancoaching als outplacement:

 • hoe maak ik bewust keuzes in werk?
 • ik ben toe aan de volgende stap in mijn loopbaan, hoe zou deze eruit kunnen zien?
 • ik weet niet wat ik wil!
 • wat zijn mijn sterke en minder sterke punten?
 • wat vind ik nu eigenlijk leuk?
 • ik zit minder lekker in mijn vel op mijn werk, hoe kan ik hier verandering in aanbrengen?
 • ik solliciteer al een tijdje maar tot nu toe zonder succes; hoe kan ik efficiënter te werk gaan?
 • hoe moet ik het aanpakken?
 • hoe kan ik mijzelf onderscheiden van andere sollicitanten?

Ik nodig je uit om op een open manier naar jezelf te kijken en de ruimte voor jouw groei te ontdekken!

Maaike de Wilde Coaching & Training onderschrijft de gedragscode van en is aangesloten bij branchevereniging Noloc, vereniging voor loopbaanprofessionals. Ik ben door het CMI erkend als register loopbaanprofessional (RL).