Met een solide basis in de psychologie, heb ik mijn ontwikkeling als coach verder vormgegeven. Tijdens coachsessies verweef ik verschillende zienswijze en benaderingen met elkaar.

Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat we voorwaarts bewegen: vanuit het hier en nu naar de situatie zoals je die wenst. Om dat te kunnen doen, kijken we af en toe terug. Wel met de focus op de stip aan de horizon.

Mindfulness

Inmiddels is het concept van mindfulness aardig onderdeel geworden van onze samenleving. Toch blijft de automatische piloot erg verleidelijk en is het trainen van je aandacht een aanwinst om met meer rust en focus in het leven te staan. Het is niet alleen een kwestie van geleide meditaties, je kunt op verschillende manieren meer mindful in het leven staan.

Compassie | heartfulness

Mindfulness en compassie vullen elkaar zo mooi aan! Waar je met mindfulness met je aandacht maar zonder oordeel in het hier en nu leert te zijn, is compassie vervolgens de warmte waarmee je het moment kunt vullen.

En het begint bij jou, daarom ligt de focus (zeker in het begin) op zelfcompassie: liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf. Goed voor jezelf zorgen. Door vanuit compassie met jezelf verbinding te maken, kun je het ook meenemen in jouw contact met anderen. Door er voor jezelf te zijn, kun je ook voor anderen klaarstaan.

Als je weleens gevlogen hebt, heb je de veiligheidsinstructies van de stewardessen vast gezien en gehoord. Als het jou vreemd in de oren klonk om bij het uit het plafond vallen van de zuurstofmaskers er allereerst eentje bij jezelf op te zetten, dan is compassie iets voor jou!

Ik bied compassie-beoefening aan in 1-op-1 coaching, het is tevens onderdeel van mijn reguliere coachwijze.

Systemisch werk | familieopstellingen

Middels systemisch werk kun je ordeningen en patronen die zich in jou bevinden inzichtelijk maken door ze buiten jezelf te plaatsen en de contexten mee te nemen waarbinnen jij je beweegt. Klinkt dat wat magisch? Klopt! Dit is fenomenologische wetenschap: we weten dat het werkt, maar de wetenschap kan niet goed pin-pointen hoe het komt dat het werkt. Het is vooral iets om te ervaren en het voor jou te laten werken. Je krijgt inzicht in jouw patronen en hoe je hierin ruimte kunt maken voor een andere benaderingen of iets nieuws waar je naar verlangt.

Positieve psychologie en een vleugje ACT

Je leven inrichten vanuit wat er mogelijk is in plaats van je laten leiden door gedachten over wat onmogelijk is. Hoe zou dat zijn? Positieve psychologie levert een aanzienlijke bijdrage aan jouw gedachten, waardoor ook jouw gevoelswereld en gedrag een andere wending kunnen nemen.