Maaike januari 2018Mijn naam is Maaike Kok-de Wilde, ik ben 38 jaar oud en woon samen met mijn man Raymond en onze twee kinderen Lucas en Maud in Rotterdam.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in wat mensen beweegt of juist stil doet staan. Door mijn grote interesse in de psyche van de mens ben ik (logischerwijs eigenlijk) psychologie gaan studeren en ben ik in 2004 afgestudeerd in Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden. De opstart van mijn eigen loopbaan verliep verrassend, zo ben ik werkzaam geweest in een kliniek voor eetstoornissen en in de verslavingszorg in Rotterdam om vervolgens tot de conclusie te komen dat het bedrijfsleven en ‘the people next door’ meer tot mijn doelgroep behoorden. Ik ben als loopbaan- en mobiliteitsadviseur in dienst gekomen bij een grote commerciële organisatie, waar ik in de jaren die volgden mensen heb mogen begeleiden in hun zoektocht naar hun persoonlijke kracht en/of een nieuwe baan.

In 2012 heb ik mijn eigen praktijk geopend in coaching op levensvragen, loopbaanadvies, outplacement en diverse trainingen.

Gedurende de afgelopen 10 jaar heb ik gewerkt binnen/met:

 • een grote diversiteit aan branches: gezondheidszorg, gemeenten, overheid, bancaire instellingen, verzekeringsmaatschappijen, energiemaatschappijen, enz.
 • allerlei functiegroepen, van direct uitvoerend tot en met hoger management (executive level)
 • alle leeftijdsgroepen: recent afgestudeerd tot aan de laatste stap in de loopbaan alvorens met pensioen te gaan

De aanleiding voor een coachingstraject kon bestaan uit persoonlijke behoefte, reorganisatie, re-integratie of loopbaanoriëntatie. In dergelijke trajecten vindt onlosmakelijk een persoonlijke groei plaats, evenals een stap in zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Weten wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, geeft vertrouwen en energie! En de vervolgstap is: hoe krijg ik het! In mijn dienstverlening bied ik het volledige pakket.

Mijn manier van werken wordt gekenmerkt door een open en eerlijke houding. Je kunt mij zien als coach, sparringpartner en spiegel.

Professionalisering en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijk voor mij. De afgelopen jaren heb ik mij op onder andere de volgende gebieden ontwikkeld:

 • Systemisch Werk | Familieopstellingen
 • Transactionele Analyse
 • Mindfulness
 • Generatieleren
 • Social Media voor loopbaanprofessionals
 • Coachen met bezielingsplaten
 • Jobmarketing
 • Trainersvaardigheden: leren leren leren (ontwikkelen van professionals)

Belangrijk om te vertellen is dat ik officieel als register loopbaanprofessional ben erkend door het CMI en Noloc:

Career Management Institute Netherlands (CMI) is de certificerende instelling voor loopbaanadviseurs die hun vakbekwaamheid willen aantonen.

Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals welke zich inzet voor de bevordering van de professionaliteit van de beroepsgroep. Daarnaast maakt Noloc zich sterk voor goede loopbaanontwikkeling van werkenden in Nederland. Opdrachtgevers en cliënten kunnen gekwalificeerde adviseurs herkennen aan de beschermde titel ‘Noloc erkend loopbaanprofessional’.

Ook ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches, NOBCO.

CMI-logo concultant 2014-2017 B outnobco-logo-voor-websiteregister_loopbaanprof_rgb