Posted by on 15 februari 2017

Trui en sjaal, anders nog iets?

 

‘Als je blogt, blog dan over onderwerpen die dicht bij jou staan en die je aan het hart gaan. Als het bij jou actueel is, is de kans groot dat dat ook voor anderen geldt. En delen is helen.’

Duidelijke boodschap van Marije van den Bovenkamp van Schrijfzin. Ik volgde bij haar een workshop in bloggen, omdat ik al langere tijd allerlei mijmeringen heb die ik graag wil delen. Maar het daadwerkelijk op papier krijgen lukte alsmaar niet. Als ik mijzelf vergelijk met een knot wol, dan is het Marije gelukt om het begin te vinden en langzaam de knot te ontrafelen. De wol kan nu worden getransformeerd in… ja in wat eigenlijk? Daar gaat dit blog over.

Als ik een aantal mensen vraag wat je van wol kunt maken, dan zegt de één ‘een trui’ en de ander ‘een sjaal’. Zij noemen hetgeen waar zij wol het sterkste mee associëren. Voor de mensen die mij kennen, is de verwachting waarschijnlijk dat ik over loopbaanbegeleiding ga bloggen. Tips over de arbeidsmarkt misschien, het ideale CV, het vormgeven van je eigen profiel. En ja, dat zou voor de hand liggen want ik houd van het vak en kan er honderduit over vertellen. Hoewel deze onderwerpen stuk voor stuk genoeg materiaal bieden voor een hele serie blogs en ik een blogplanning kan maken tot sint juttemis, zullen de mijmeringen die ik met jullie ga delen een breder palet aan onderwerpen behelsen. Waarom, vraag je je misschien af? Als ik vanuit mijn hart wil schrijven over wat dicht bij mij staat, dan is dat meer dan alleen loopbaancoaching. En nee, ik zal niet schrijven over breien…

Waarover dan wel: de uitdaging van het combineren van een gezin en een eigen praktijk, de diversiteit aan coachingsvraagstukken waar ik mij de afgelopen jaren over heb mogen buigen, de thema’s die op mijn eigen pad komen: stuk voor stuk stof om te delen. En dat ga ik dus doen! In de hoop dat mijn mijmeringen iets in jou raken, een glimlach op je gezicht geven of inspiratie bieden om keuzes te maken.

Wil jij ook meer weten over bloggen? Neem dan contact op met Marije via onderstaande link.

Website Schrijfzin Marije van den Bovenkamp

 

 

Posted in: Blog